Розробка технології отримання BIO-CHAR - Малік, Іван Костянтинович; Мірошниченко, Денис Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У монографії наведено результати виконаних досліджень щодо вирішення важливого науково-практичного завдання, яке характеризується науковою новизною і має практичне значення, а саме – розробці технології отримання деревного вугілля (bio-char). Зокрема, визначені сировинні (крупність, волога тощо) та технологічні (температура, час, тиск, послідовність нагріву тощо) чинники виробництва деревного вугілля.
Keywords: монографія; деревне вугілля; рослинна сировина; теплота згоряння; температура; тиск; хімічні технології