Сигналізатор рівня сипких матеріалів - Дубовець, Олексій Миколайович; Подустов, Михайло Олексійович; Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Дзевочко, Олександр Михайлович; Красніков, Ігор Леонідович; Лисаченко, Ігор Григорович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2020)
Сигналізатор рівня сипких матеріалів містить захисний корпус, який виконано у вигляді паралелепіпеда, верхню зону якого зрізано під кутом β=α+(1,5-2,0)° до горизонту, відбійники, що закріплені у середині корпусу на бічних його стінках, і відповідно на верхніх сторонах задньої і передньої стінок, запобіжні карнизи, що закріплені на верхніх сторонах бічних стінок і на поверхні відбійників, вісь, встановлену в підшипниках, закріплених на бічних стінках захисного корпусу, закріплені на осі за допомогою важелів, прапорець і постійний магніт, контрвантаж, геркон, блок сигналізації і відсічення. Прапорець складається із плоского днища, із загнутими бічними і задніми бортами, розташований (за відсутності тиску сипких матеріалів) горизонтально, на передній стінці приймального бункера, утвореного з'єднаними між собою відбійниками та запобіжними карнизами, закріплений вертикальний затвор, висота і ширина якого вибрані так, щоб при горизонтальному положенні прапорця між його бічними бортами, плоским днищем і нижнім краєм вертикального затвора забезпечувалися проміжки, що не перевищують 2,0 мм.
Keywords: патент; корисна модель; вимірювальна техніка; прапорець; чутливість; швидкість руху; запобіжні карнизи; прямокутний паралелепіпед