Методика построения математической модели модульных центробежных систем переработки углей - Никитин, Н. И.; Морозов, А. Е. (НТУ "ХПИ", 2005)
У цей час широке застосування одержало математичне моделювання складних технологічних процесів. Правильний вибір методики проведення експериментів на фізичній і математичній моделях модульних відцентрових систем для переробки вугілля, які досліджуються, повинне привести до адекватності даних моделювання й звести до мінімуму час на проведення експериментів. Для цього при розробці методики побудови математичної моделі використані сучасні методи моделювання із застосуванням ЕОМ.

Nowadays mathematical modeling of complex technological processes has acquired wide application. The right choice of a technique for carrying out experiments on physical and mathematical models of the researched modular centrifugal systems for processing coal should result in adequacy of the data of modeling and to the reduction of time for carrying out the experiments to a minimum. For this purpose the modern computer-based methods of modeling are used for developing a technique of construction of the mathematical model.
Keywords: математическое моделирование; вычислительный эксперимент; прикладное программное обеспечение; объектно-ориентированное программирование; параметры работы аппаратов; детерминистская модель