Медико-біологічні семінари дослідження періоду війни - Строна, В. І.; Введенська, І. В.; Бухкало, Світлана Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Дослідження спрямоване на виявлення зв’язків основних характеристик комплексних медико-біологічних систем як середовища існування людини у період війни на території України. Напрямки можливостей фізичної культури і спорту розглянуті у сукупності взаємодії з навколишнім простором з метою попередження розповсюдження різновидів захворювань та безпекою навколишнього середовища. Предметом дослідження є властивості середовища: вплив на стан здоров'я людини, а метою – розробка профілактичних заходів, що забезпечують збереження оптимального здоров'я людини за рахунок різновидів та особливостей раціональних заходів та методів фізичної культури і спорту.
Keywords: спорт; фізична культура; безпека життєдіяльності; здоров'я людини; діагностичні можливості; профілактичні заходи