Робоча програма навчальної дисципліни "Штучний інтелект та експертні системи" - Мілов, Олександр Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Метою навчальної дисципліни є формування у студентів знань та навичок щодо здійснення порівняльного аналізу моделей, аналізу їх "сильних" та "слабких" сторін. На основі систематично викладених основних положень теорії експертних систем у контексті штучного інтелекту, обґрунтовувати глобальне поняття "знань"; вміння характеризувати сфери компетентності експертних систем; формування знань і навичок, необхідних для розв'язування задач з застосуванням персонального комп'ютера й сучасного програмною забезпечення.
Keywords: моделі представлення знань; архітектура експертних систем; технологія розробки експертних систем; експертні системи; задачі оптимізації; штучні нейронні мережі; обробка інформації