Дослідження процесу двостороннього шліфування торців штовхача з різними діаметрами зі схрещеними осями кругів з плоскими торцями та деталей - Кальченко, В. В.; Венжега, В. І.; Литвин, О. О.; Кальченко, Д. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
Запропоновано тривимірне геометричне моделювання інструментів, процесу зняття припуску та формоутворення при двосторонньому торцевому шліфуванні штовхачів, що не обертаються та обертаються під час шліфування. Обробка деталей виконується орієнтованими шліфувальними кругами. Після входу однієї деталі в зону обробки наступна повинна входити з обернено орієнтованими торцями для забезпечення урівноваження сил різання та високої точності обробленої поверхні. Наведено розрахунок сил різання при шліфуванні торців штовхачів.

The three-dimensional geometric modeling of tools, the process of pulling off and forming in the two-way end grinding of non-rotating and rotating pushers during grinding are proposed. The machining of parts is done by oriented grinding wheels. Following the entry of one part in the processing area, the next should come with inversely oriented ends to ensure the balance of the cutting forces and the high accuracy of the treated surface. The calculation of cutting forces when grinding the ends of pushers is given.
Keywords: моделювання інструментів; обробка деталей; 3D-моделювання; modeling of tools; two-way end grinding