Supply chain management improvement prospects in the context of international E-commerce - Kovshik, V. I.; Yang, S. (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2024)
У роботі розглядаються перспективи вдосконалення управління ланцюгами постачань у контексті розвитку міжнародної електронної комерції. Підкреслено вразливість сучасних глобальних ланцюгів постачань до природних, соціальних, геополітичних і техногенних чинників, а також необхідність підвищення їхньої стійкості та адаптивності. Особливу увагу приділено застосуванню сучасних технологій, зокрема штучного інтелекту, Інтернету речей і методів аналізу великих даних, які сприяють прогнозуванню, інтеграції та підвищенню ефективності управлінських рішень у сфері логістики. На організаційному рівні окреслено важливість регіоналізації ланцюгів постачань, посилення управління постачальниками та клієнтами, а також забезпечення прозорості й сталого розвитку. Зроблено висновок про необхідність комплексного поєднання управлінських і технологічних підходів для формування стійких інтегрованих ланцюгів постачань у міжнародній електронній комерції.
Keywords: supply chain management; logistics; e-commerce; artificial intelligence; sustainability; управління; логістика; менеджмент; електронна комерція; штучний інтелект; ланцюги постачання