Редокс-реакции на гидратированных межфазных границах - Першина, Е. Д.; Коханенко, Е. В.; Коханенко, В. В.; Кляшторная, О. С.; Каздобин, К. А.; Герасимчук, А. И.; Маслюк, Л. Н. (НТУ "ХПИ", 2010)
Виходячи з гетерогенної будови води та хемосорбції кисню на поверхні природних та модифікованих алюмосилікатів, показана можливість перебігу реакцій окислення органічних сполук у воді за рахунок фото- та механохімічних чинників.

Coming from heterogeneous water structure and oxygen chemisorption on the surface of natural and modified alumosilicates the possibility of reactions aimed on the oxidation of organic pollutants and caused by photo- and mechanochemical forces is shown.
Keywords: редокс-превращение; окислители; электромагнитное поле; дефекты супрамолекулярной структуры; алюмосиликаты; методы модификации материалов