Проектирование и сравнительное расчетно-экспериментальное исследование двухступенчатого отсека воздушной турбины - Бойко, Анатолий Владимирович; Говорущенко, Юрий Николаевич; Усатый, Александр Павлович (НТУ "ХПИ", 2005)
Виконана робота по експериментальному тестуванню створених математичних моделей розрахунку осьових турбін з метою вдосконалення і подальшого їх використання в задачах оптимального проектування та в САПР. Спроектовано, виготовлено, та експериментально досліджено двохступеневий відсік повітряної турбіни. Підтверджено високий ступінь надійності та достовірності використаних під час проектування та розрахунків математичних моделей, що дозволяє використовувати створені математичні моделі для вирішення задач оптимального проектування відсіків осьових турбін.
Keywords: КПД; осевые турбины; газодинамические характеристики; система автоматизированного проектирования