Керамічна маса для виготовлення стінового клінкеру - Рищенко, Михайло Іванович; Солонецький, Олексій Іванович; Федоренко, Олена Юріївна; Присяжна, Лариса Василівна; Дьяков, Сергій Сергійович; Стрельнікова, Олена Олександрівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Керамічна маса для виготовлення стінового клінкеру містить тугоплавку полімінеральну глину, відходи лужноземельних сієнітів та манганову руду.
Keywords: будівельні вироби; водопоглинання; морозостійкість; сировинні матеріали; манганові руди