Аналитическое определение кинематических и геометрических параметров глобоидной передачи второго рода - Кириченко, И. А.; Кузьменко, Н. Н. (НТУ "ХПИ", 2009)
В аналітичному вигляді визначені якісні показники працездатності квазиглобоїдної передачі другого роду, що складається з циліндрового прямозубого і квазиглобоїдного колеса. Аналітичні залежності, застосовані для аналізу глобоїдних передач другого роду, колеса яких формоутворюються за допомогою циліндрових коліс, що проводять з довільним профілем. Приведено співвідношення за допомогою якого можна визначити точки контакту, в яких умови мастила будуть найбільш сприятливі для роботи глобоїдної передачі другого роду.
Keywords: процесс резания; режущие кромки; точки контакта; суммарная скорость; коэффициенты удельного скольжения