Intelligent technology for optimizing the project-based approach to teaching students using learning management systems - Sokol, Volodymyr Yevgenovych; Godlevskyi, Mykhaylo Dmytrovych; Bilova, Mariia Oleksiivna; Tupkalenko, Roman Andriyovichs (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
This work is devoted to developing of a recommendation system that enables the effective construction of learning trajectories for students studying in universities using learning management systems. The core of the recommendation system will be an artificial deep neural network of forward propagation, which takes as input information about the student and the subject that he or she should study and produces as output the most effective learning trajectory. The neural network is trained on data prepared using multi-agent modeling. The domain was decomposed into separate components and in the process of multi-agent modeling was represented in the form of agents and the environment in which they communicate with each other. The subject of this research is the modeling of the learning process in learning management systems. The purpose of the study is to optimize the student learning process within learning management systems. Дана робота присвячена розробці рекомендаційної системи, яка дасть можливість ефективно будувати траєкторії навчання для студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах з використанням систем управління навчанням. Ядром рекомендаційної системи буде штучна глибока нейронна мережа прямого розповсюдження, що приймає на вхід інформацію про студента і предмет, який він повинен вивчити, і пропонує на виході найбільш ефективну для нього траєкторію навчання. Навчання нейронної мережі відбувається на даних підготовлених за допомогою мультиагентного моделювання. Своєю чергою, доменна область декомпонована на окремі складові та в процесі мультиагентного моделювання була представлена у вигляді агентів і середовища, в рамках якого вони комунікують між собою. Предметом дослідження є моделювання процесу навчання в системах управління навчанням. Метою дослідження є оптимізація процесу навчання студентів, які навчаються з використанням систем управління навчанням.
Інтелектуальна технологія оптимізації проєктного підходу до навчання студентів із використанням систем управління навчанням
Keywords: multiagent modeling; learning management system; artificial neural network; backpropagation algorithm; learning process; effective learning trajectory; мультиагентне моделювання; система управління навчанням; штучна нейронна мережа; алгоритм зворотного розповсюдження помилки; навчальний процес; ефективна траєкторія навчання