Трансакційна архітектоніка - Архієреєв, Сергій Ігоревич (Інститут економіки та прогнозування Національної академії наук України, 2004)
Досліджуються проблеми інституціональної архітектоніки сучасного суспільства і, зокрема, її трансакційної складової. У рамках трансакційної архітектоніки автор виокремлює архітектоніку трансакційного сектора, а для точнішої оцінки його масштабів пропонує змінити принципи вичленування інституціональних секторів економіки в системі національних рахунків для того, щоб вони відбивали розподіл господарських операцій суб’єктів ринку на трансформаційні і трансакційні.
Keywords: трансакційний аналіз; будівельне мистецтво; інституціональний аналіз; народне господарство; інтеракційні витрати