Метод анализа нелинейной динамики и устойчивости оболочек и пресс-форм из порошковых материалов в процессах их формообразования при различных термосиловых нагружениях - Човнюк, Ю. В.; Шутовский, О. М. (НТУ "ХПИ", 2006)
Запропонований метод аналізу нелінійної динаміки та стійкості оболонок та прес-форм з порошкових матеріалів у процесах їх формоутворення за різноманітних термосилових навантажень, який дозволяє враховувати різні нелінійно-пружні властивості матеріалу, а також швидкоплинні зміни властивостей полів навантаження.

The method of analysis of nonlinear dynamics and stability of the powder materials’ shells and press-forms during the processes of their forming and various thermo-forced loadings is proposed. One may account with the help of this method various nonlinear elastic properties of the material and short -time’ changes of the loading fields’ properties as well.
Keywords: порошковые материалы; вязкоупругость; термовязкоупругость; деформирование; термоупругие видео-импульсы; пространственно-временная эволюция