Манойленко, Олександр ВолодимировичЖадан, Тетяна Андріївна2016-09-212016-09-212013Манойленко О. В. Специфічні особливості олійно-жирової галузі як об'єктивна необхідність її державної підтримки / О. В. Манойленко, Т. А. Жадан // Інноваційна економіка. – 2013. – № 1 (39). – С. 12-15.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23312В статті розглянуто специфічні особливості олійно-жирової галузі України. Розкрито сутність особливостей: задоволення фізіологічних потреб людини в олії та жирах, комплексна переробка олійної сировини, залежність від сільського господарства, висока ресурсомісткість та концентрація виробництва, експортна орієнтація галузі. Обґрунтовано необхідність державної підтримки олійно-жирової галузі.In the article the specific features of industry are considered on the production of vegetable oil and fats in Ukraine. Essence of features is exposed: satisfaction of physiological necessities of people, complex processing of oil-bearing raw material, dependence on agriculture, high consumption of resources and concentration of production, export orientation of industry. The necessity of its state support is grounded.ukолійно-жирова галузьсільське господарстводержавна підтримкафізіологічна потребаресурсомісткістьконцентраціяindustry on the production of vegetable oil and fatsagriculturestate supportphysiological necessityconsumption of resourcesconcentrationСпецифічні особливості олійно-жирової галузі як об'єктивна необхідність її державної підтримкиThe specific features of industry on the production of vegetable oil and fats as objective necessity of its state supportArticlehttps://orcid.org/0000-0001-5979-4077