Специфічні особливості олійно-жирової галузі як об'єктивна необхідність її державної підтримки - Манойленко, Олександр Володимирович; Жадан, Тетяна Андріївна (Тернопільський інститут агропромислового виробництва НААН України, 2013)
В статті розглянуто специфічні особливості олійно-жирової галузі України. Розкрито сутність особливостей: задоволення фізіологічних потреб людини в олії та жирах, комплексна переробка олійної сировини, залежність від сільського господарства, висока ресурсомісткість та концентрація виробництва, експортна орієнтація галузі. Обґрунтовано необхідність державної підтримки олійно-жирової галузі.

In the article the specific features of industry are considered on the production of vegetable oil and fats in Ukraine. Essence of features is exposed: satisfaction of physiological necessities of people, complex processing of oil-bearing raw material, dependence on agriculture, high consumption of resources and concentration of production, export orientation of industry. The necessity of its state support is grounded.
The specific features of industry on the production of vegetable oil and fats as objective necessity of its state support
Keywords: олійно-жирова галузь; сільське господарство; державна підтримка; фізіологічна потреба; ресурсомісткість; концентрація; industry on the production of vegetable oil and fats; agriculture; state support; physiological necessity; consumption of resources; concentration