Керамічні матеріали на основі відходів вугільної промисловості - Лісачук, Георгій Вікторович; Щукіна, Людмила Павлівна; Федоренко, Олена Юріївна; Цовма, Віталій Віталійович (НТУ "ХПІ", 2016)
Розглянуто особливості використання відходів вугільної промисловості в технології керамічних матеріалів різного призначення. Наведено дані щодо утворення відходів, їх складу і властивостей, термічної поведінки. Визначено основні параметри екологічно орієнтованих керамічних технологій з високим ступенем утилізації вуглевідходів. Монографія призначена для науковців і фахівців в галузі керамічного матеріалознавства, а також може бути корисною для студентів і аспірантів хіміко-технологічних спеціальностей.
Keywords: вугільна промисловість; відходи промисловості; керамічні матеріали; відходи збагачення вугілля; вуглевідходи; шлікери; кам'яно-керамічні матеріали; зневуглецювання відходів