Забезпечення закону регулювання параметрів насосної станції за допомогою дроселюючих елементів - Неня, В. Г.; Хованський, Сергій Олександрович; Гапич, Л. В.; Колісніченко, Едуард Васильович (НТУ "ХПІ", 2011)
Розглядається робота насосної станції з паралельно працюючими відцентровими насосами з дросельним регулюванням. Отримані аналітичні залежності для характеристики насосної станції та методика визначення ефективності її роботи.

The work of pumping station with centrifugal pumps working in parallel with throttle control is considered in the article. Analytical dependence for the pumping station’s characteristic and the methods for determining its effectiveness are represented.
Keywords: дросельне регулювання; коефіцієнт корисної дії; СПРВ; pumping station; pump; throttle control