Електросинтез композитної плівки на основі міді та її механічні властивості - Сахненко, Микола Дмитрович; Ільїнський, Олександр Іванович; Лябук, Світлана Іванівна; Богоявленська, Олена Володимирівна; Даниленко, Гліб Олександрович (НТУ "ХПІ", 2012)
Наведено результати дослідження електросинтезу композиційних плівок на основі міді з кислого електроліту з варійованим вмістом дисперсної фази. Для усунення агрегації частинок проводили обробку суспензій з використанням диспергатора. Встановлено, що включення ультрадисперсної фази в мідну матрицю сприяє формуванню плівок, механічні характеристики яких значно перевищують показники мідної фольги, отриманої за аналогічних режимів
Keywords: композиційні матеріали; композиційні покриття; композиційні електрохімічні покриття; електрометалургія водних розчинів; електроосадження; плівки фольговані