Адаптація підходів у навчанні майбутніх лікарів до змін у сучасному суспільстві - Радзішевська, Є. Б.; Кочарова, Т. Р. (НТУ "ХПІ", 2017)
Описана суть єдиного інформаційного медичного електронного простору eHealth, який передбачає збір медичної інформації, її зберігання та використання за допомогою дата-центрів із залученням усіх сторін лікувального процесу. Адаптація майбутніх лікарів до системи електронної охорони здоров'я вирішується в рамках курсу медичної інформатики вивченням клінічних нормативів, офіційної медичної термінології та стандартів, а також комунікаційних систем.

The essence of a single medical information electronic space eHealth is described, which involves the collection of health information and its storage and use by data centers with the involvement of all sides of the treatment process. The problem of adaptation of future doctors to e-health system may be solved in the framework of the Medical Informatics course by studying clinical standards, the official medical terminology and standards and communication systems.
Adapting approaches in studing of future doctors to changes in modern society
Keywords: медична інформатика; метадані; тезаурус; стандартизація; дата-центр; електронна охорона здоров'я; eHealth; medical informatics; metadata; thesaurus; standardization