Формування здорового способу життя в учнів в умовах шкільного середовища - Кондрацька, Г. Д.; Подолець, А. Р. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Розкрито нормативно-правові засади формування потреби здорового способу життя в учнів в умовах шкільного середовища. Виявлено, що формування потреби здорового способу життя в учнів залежить не лише від формування знань про здоров’я та здоровий спосіб життя, а також від уміння створити розвивально-просвітницьке та практичне середовище в умовах ЗЗСО. Обґрунтовано, що індивідуально-особистісний підхід та осмислене ставлення до проведення оздоровчих заходів, формує вміння орієнтуватися у власних потребах та самостійно вести здоровий спосіб життя. Також доведено, що запропоновані форми та методи формують індивідуалізоване усвідомлення необхідності бути здоровим, розуміння практичного значення здобутих знань, умінь і навичок для ведення ЗСЖ та безпеки проживання у суспільстві.
Keywords: збереження здоров’я; оздоровчі заходи; фізичне виховання; індивідуально-особистісний підхід; мотивація; життєдіяльностіь людини; освіта