Спосіб діагностики реактивності судин головного мозку у хворих з хронічним головним болем напруги - Літовченко, Тетяна Анатоліївна; Зінченко, Олена Костянтинівна; Якубенко, Юлія Валентинівна; Флорікян, Вартануш Аршавірівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Спосіб діагностики реактивності судин головного мозку у хворих з хронічним головним болем напруги здійснюють шляхом проведення доплерографії. Здійснюють ультразвукову доплерографію з компресійними пробами, і при зниженні показників лінійної швидкості кровотоку, діагностують зрив ауторегуляторних можливостей судин головного мозку, що свідчить про наявність судинних порушень при хронічному головному болю напруги.
Keywords: патент; корисна модель; медицина; неврологія; головний біль напруги; доплерографія; судинні порушення