Спосіб вибору топології мережі - Кучук, Ніна Георгіївна; Шишацький, Андрій Володимирович; Кучук, Георгій Анатолійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Спосіб вибору топології мережі полягає у тому, що інформаційною системою проводять ініціалізацію, під час якої відбувається формування початкової популяції структур-хромосом; після чого відбувається схрещування та формування популяції хромосом-нащадків; далі мутація, формування популяції хромосом-мутантів; відбувається розпізнавання варіанта навантаження, з її оцінкою; відбір кращих хромосом з популяції та формування наступного покоління після чого інформаційною системою проводиться визначення раціональної топології з множини варіантів. Інформаційною системою на етапі розпізнавання варіанта навантаження, з її оцінкою проводять корегування розпізнаючих еталонів шляхом підбору вагових коефіцієнтів продукційних правил, визначають характеристику навантаження мережі, при яких помилка між еталонним та експериментальним рішеннями буде мінімальною.
Keywords: патент; корисна модель; телекомунікаційні мережі; системи управління та передачі даних; інформаційні технології; мобільність