Методологія синтезу моделей інтелектуальних систем управління та безпеки об'єктів критичної інфраструктури - Євсеєв, Сергій Петрович; Заковоротний, Олександр Юрійович; Мілов, Олександр Володимирович; Кучук, Георгій Анатолійович; Галуза, Олексій Анатолійович; Коваль, М. В.; Войтко, О. В.; Грищук, Р. В. (Видавництво ПП "Новий Світ – 2000", 2024)
В монографії запропонована методологія синтезу моделей інтелектуальних систем управління та безпеки об’єктів критичної інфраструктури, принципово різних за своїми властивостями забезпечується безперервність виконання основних функцій інтелектуальними системами управління об’єктів критичної інфраструктури при одночасному гарантованому (заданому) рівні захищеності таких систем, що має критично важливе значення для подальшого розвитку галузі інформаційної безпеки держави в інтересах підвищення рівня національної безпеки України, забезпечення безпеки громадян, захисту їх прав та свобод. Монографія призначена для студентів старших курсів, аспірантів, інженерів та наукових працівників, чія професійна діяльність повязана з розробкою та експлуатацією інтелектуальних систем управління та безпеки об’єктів критичної інфраструктури.
Keywords: монографія; інтелектуальні системи; критична інфраструктура; об'єкти критичної інфраструктури; об'єкти систем безпеки; інтегральні потоки