Методичні вказівки до виконання розрахункової роботи з дисципліни "Маркетинг послуг" - Мірошник, Марія Володимирівна (My University, 2023)
Одним з основних напрямків сучасної діяльності є сфера послуг, що стрімко розвивається. Удосконалення управління невиробничою сферою і функціонуючого в її рамках ринку послуг вимагає впровадження сучасних методів та прийомів, що дозволяють забезпечити задоволення потреб людини, соціальних груп і суспільства в цілому з урахуванням раціонального використання наявних ресурсів і вирішення задачі максимально можливої збалансованості між попитом і пропозицією галузей послуг. Маркетинг послуг, який є дієвим регулятором ринкових процесів, що використовує принципи комплексності, безперервності та соціальної орієнтації, здатний запропонувати механізми взаємовигідного обміну між різними суб'єктами ринку, створити умови для виявлення вимог споживачів і визначити можливості їх задоволення. Це передбачає вивчення ринку послуг, прогнозування його динаміки та формування попиту на послуги. Дисципліна «Маркетинг послуг» передбачає формування у здобувачівкомпетентностей в області маркетингу послуг. Його основна мета - ознайомити здобувачів зі специфікою роботи, а також дати основи теоретичних і практичних знань в рамках даної дисципліни: знання щодо комплексу маркетингової діяльності у сфері послуг, методи вивчення ринку послуг.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; ринкові процеси; підприємницька діяльність; конкурентоспроможність