Технохімічний та мікробіологічний контроль виробництва спирту - Зінченко, Марія Георгіївна; Забіяка, Наталія Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У першій частині лабораторного практикуму докладно описано методику й техніку виробництва етилового спирту з меляси в лабораторних умовах. Викладено хімічні та мікробіологічні методи технологічного контролю спиртового виробництва на стадіях приготування та зброджування мелясного сусла; наведені приклади розрахунків основних контрольних показників процесу. У посібник включено рецепти приготування розчинів живильних середовищ, реактивів, що використовуються в аналізах. Практикум призначений для студентів спеціальності «133 Галузеве машинобудування» спеціалізації 133.07 «Обладнання переробних і харчових виробництв»
Keywords: лабораторний практикум; мікробіологічний контроль; виробництво спирту; технохімічний контроль; етиловий спирт; мелясне сусло