Электродные процессы на никеле и цинке в аммиачно-аминокислотных растворах - Трубникова, Лариса Валентиновна; Ильяшенко, Ю. В.; Артеменко, Валентина Мефодиевна; Майзелис, Антонина Александровна (НТУ "ХПИ", 2009)
У доповіді представлені результати дослідження кінетичних закономірностей електродних процесів при електроосадженні нікелю й цинку зі змішаних аміачно-амінокислотних розчинів. Показано, що в електроліті доцільно підтримувати співвідношення концентрацій іонів нікелю й цинку 2:1 при зменшенні концентрації амінокислоти.

The results of kinetic laws research of electrode processes occurring during electrodeposition of nickel and zinc from mixed ammonia-aminoacid are presented in the report. It is shown that it is expedient to support a parity of concentration of ions of nickel and zinc 2:1 and to reduce concentration of aminoacid in the electrolyte.
Keywords: закономерности кинетические; электроосаждение; электролит; концентрация ионов; покрытия цинковые; легирование