Результати досліджень динамічних характеристик системи контролю зародження мікротріщин - Габльовська, Н. Я.; Кононенко, М. А.; Щвець, С. М. (НТУ "ХПІ", 2012)
В результаті проведених теоретичних та експериментальних досліджень динамічних характеристик системи контролю зародження мікротріщин за стрибкоподібною зміною температури на поверхні металевої конструкції була доведена можливість застосування схожих систем контролю для виявлення мікродефектів в напружено-деформованих конструкціях при застосуванні в якості інформативного параметра швидкозмінну температуру на поверхні металу.

As a result of theoretical and experimental research of the microcracks control system dynamic characteristics of rapidly temperature changes in the metal structure surface was proven to use such systems to identify microcracks in stress-deformed structures when using as a parameter the surface metal rapidly changing temperature.
Keywords: експерементальні дослідження; зміна температури; металева конструкція; мікродефекти