Експлуатаційні характеристики мазуту марки М40 - Головчук, Лілія Станіславівна; Богоявленська, Олена Володимирівна (Товариство з обмеженою відповідальністю "Планета-Прінт", 2021)
Досліджено фізико-хімічні властивості проби мазуту марки М40 та за стандартними методами визначення технічних характеристик: густина, в’язкість умовна, зольність, масова доля механічних домішок, води, сірки, температура спалаху у відкритому тиглі, температура застигання, зольність. Проведено порівняння отриманих значень показників з стандартними. Запропоновано методику зменшення вмісту води.

Physico-chemical properties of M40 fuel oil sample and standard methods for determining technical characteristics were studied: density, conditional viscosity, ash content, mass fraction of mechanical impurities, water, sulfur, flash point in open crucible, solidification temperature, ash content. The obtained values of indicators are compared with standard ones. A method of reducing the water content is proposed.
Performance characteristics of M40 fuel oil
Keywords: вологовміст; в’язкість; густина; домішки; зольність; мазут; спалах; moisture content; viscosity; density; impurities; ash content; fuel oil; flash