До питання обрання базових стратегій технічного переоснащення газотранспортних підприємств, спрямованих на енергозаощаджування - Фик, Ілля Михайлович; Фик, Михайло Ілліч (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, 2008)
Проведено спеціальний відбір і подальша класифікація енергетичних, технологічних, методичних і структурних інновацій в транспорті газу, запропонований перший крок галузевої стратегії покрокового переозброєння з енергетичної точки зору.

A special selection and follow-Classification of energy, technology, policy and structural innovation in the transport of gas, offered the first step Industrial step-bystep strategy to retool the energy point of view.
Keywords: енергозбереження; енергоресурси; навантаження; потужність; технології інноваційні; газотрубопровід