Мовний образ дороги в поезії В. Голобородька - Шленьова, Марина Генадіївна (Національний університет "Острозька академія", 2013)
У статті розглядається мовна характеристика образу дороги в поезії В. Голобородька. Аналізуються особливості функціонування даного образу в мовопросторі поета, зосереджується увага на стилістичних прийомах, які характеризують слово дорога у лінгво-когнітивному аспекті та визначається семантична наповненість лексеми дорога у контексті індивідуального світосприйняття автора.

The article deals with language characteristic of the image of "road" in V. Hloborod’ko’s poetry. Functioning features of this image in language space of the poet are analyzed, the attention is paid to stylistic figures of speech which characterize the word "road" in lingvo-cognitive aspect and semantic fullness of the lexeme "road" in the context of the author individual life view is defined.
Keywords: концептуалізація; мовний образ; епітет; метафора; простір; conceptualization; language image; epithet; metaphor; space