Системи моделювання та візуалізації імітаційно-тренажерних комплексів - Зуєв, Андрій Олександрович; Караман, Дмитро Григорович; Євсеєнко, Олег Миколайович (ФОП Секішова Т. Є., 2023)
У монографії розглянуто різноманітні аспекти розробки систем візуалізації для імітаційно-тренажерних комплексів спецтехніки та БЛА. Наведено приклади практичної реалізації методів підготовки вихідних даних для моделювання, а також приклади синтезу зображень у реальному масштабі часу з використанням різних спецефектів. Розглянуто математичні моделі зберігання протяжних динамічних ландшафтів та фізичної симуляції. Книга розрахована на широке коло читачів, що включає фахівців із комп’ютерної графіки та систем візуалізації.
Keywords: монографія; військові ігри; симулятори; автоматизований синтез моделі ландшафту; синтез сітки ландшафту; кодування полів висот; система візуалізації; розрахунок освітлення; G-буфер; обробка синтезованих зображень; накладання спеціальних ефектів; система фізичного моделювання