Построение Бобилье для пространственной ортогональной передачи - Тернюк, Николай Эмануилович; Павлов, А. И.; Вербицкий, В. И. (НТУ "ХПИ", 2010)
В статті розглянуті питання побудови Бобільє для просторової ортогональної зубчастої передачі. Це дозволяє записати відповідну форму рівняння Ейлера-Саварі та встановити величину радіусів кривини спряжених контактуючих поверхонь, що дає можливість вирахувати зведений радіус кривини в зачепленні просторової передачі.

The question of Boblje building for space gear with right angle is considered in this article. That allow to write the suitable Ailer-Savari questions and define the size of curve radius of congruence work spaces.
Keywords: теория зубчатых зацеплений; механизм; плоские передачи; линия зацепления