Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання) з навчальної дисципліни "Автоматизація обладнання та виробничих процесів" - Погрібний, Микола Андрійович; Зозуля, Едуард Володимирович; Реброва, Олена Михайлівна; Федоренко, Ганна Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Навчальна дисципліна «Автоматизація обладнання та виробничих процесів» належить до циклу навчальних дисциплін професійної підготовки бакалаврів освітньої програми «Прикладне матеріалознавство, новітні технології та комп’ютерний дизайн матеріалів» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 132 «Матеріалознавство». Індивідуальне завдання (розрахункове завдання) широко використовується в навчальному процесі як спосіб оцінювання не тільки знань студента, а ще і його вміння опрацьовувати та аналізувати джерела інформації. Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання) з навчальної дисципліни «Автоматизація обладнання та виробничих процесів» призначені для ознайомлення студентів з основними вимогами до робіт такого типу, правилами оформлення та основними критеріями оцінювання. Виконання студентом індивідуального завдання (розрахункового завдання) стимулює творчі здібності та дозволяє повністю розкрити його потенціал до самостійної роботи. Під час написання індивідуального завдання (розрахункового завдання) відбувається узагальнення та структурування знань за його тематикою, тому вибір тематики індивідуального завдання (розрахункового завдання) слід проводити з урахуванням подальшої роботи студента в даному напрямку.
Keywords: методичні вказівки; індивідуальне завдання; автоматизація обладнання; виробничі процеси; матеріалознавство; прикладне матеріалознавство