Моделювання роботи навігаційної системи для автономного руху безпілотного летального апарату - Герасимов, Сергій Вікторович; Марущенко, Володимир Васильович; Чернявський, Олег Юрійович (Одеський національний технологічний університет, 2023)
Сформульовано основні вимоги до навігаційних систем моделювання руху безпілотних літальних апаратів: висока точність; автоматичний режим роботи; стійкість до радіоперешкод; всепогодне застосування. Виявлено проблемні питання досягнення всепогодної навігації безпілотного літального апарату за рахунок використання приймачів сигналів супутникових навігаційних систем. При моделюванні руху безпілотних літальних апаратів пропонується розглядати сумісні системи навігації – комплексування інерціальної та супутникової апаратури.
Keywords: навігаційна система; автономний рух; безпілотний літальний апарат; логістичні задачі; параметри навігації; навігація