Узагальнений метод синтезу тестів компонентів інтелектуального шлюзу високощільного IoT - Панченко, Володимир Іванович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2026)
У роботі представлено розробку узагальненого методу синтезу діагностичних тестів для інтелектуальних шлюзів периферійного шару високощільного Інтернету речей (HDIoT). Запропоновано адаптивну архітектуру методу, що базується на поділі керуючої частини на блоки планувальника та диспетчера. Використання еволюційно-генетичних алгоритмів дозволяє оптимізувати повноту покриття несправностей при жорстких обмеженнях на час тестування. Метод забезпечує гнучкість при роботі з гетерогенними протоколами та компонентами Edge AI, що є критичним для надійності промислових систем.
Keywords: Інтернет речей; інтелектуальний шлюз; синтез тестів; еволюційні алгоритми; технічна діагностика