Формування та розвиток компетенцій підприємства в умовах диджиталізації - Мащенко, Марина Анатоліївна; Білоцерківський, Олександр Борисович; Шапран, Євген Миколайович; Савченко, Роман Олегович; Іпполітова, Інна Ярославівна; Сергієнко, Олена Андріанівна; Іпполітов, Євгеній Миколайович; Мащенко, Роман Васильович; Момотков, Ігор Сергійович; Гудименко, Вячеслав Павлович; Швець, Анастасія Дмитрівна; Кизлюк, Олександр Анатолійович; et al. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Колективна монографія є актуальним науковим виданням, що поєднує теоретичні засади та практичні підходи щодо формування та розвитку ключових компетенцій підприємства в умовах цифрової трансформації економіки. У роботі розкрито сутність і основні аспекти диджиталізації, визначено ключові фактори, що впливають на цифрову трансформацію української економіки. Проведено аналіз існуючих підходів до формування компетенцій підприємства та розроблено модель компетентної організації, що ґрунтується на інтеграції знань, інновацій і цифрових технологій. Особливу увагу приділено питанням інформаційної безпеки та управління кіберризиками в умовах цифровізації бізнес -процесів. Запропоновані підходи можуть бути використані для удосконалення систем управління підприємствами, розроблення стратегій цифрового розвитку та формування кадрового потенціалу в умовах глобальної цифрової економіки Для викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, керівників та топ -менеджерів організацій, фахівців та практиків, що цікавляться проблемами формування та розвитку ключових компетенцій підприємства. Представлені у монографії матеріали учасників подані в авторській редакції та відображають власну наукову позицію авторів. Автори несуть повну відповідальність за точність наведених фактів, цитат, статистичних даних, наукової термінології, імен власних, джерел посилання.
Keywords: монографія; компетенції підприємства; диджиталізація; світова економіка; цифрові технології; виробничі процеси