Ефективність використання фільтраційного сушіння подрібненої "енергетичної" верби - Атаманюк, В. М.; Мосюк, М. І.; Ятчишин, Ю. Й. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті наведені експериментальні дослідження кінетики фільтраційного сушіння подрібненої "енергетичної верби". Наведені розрахунки ефективності сушіння фільтраційним методом та зроблено порівняльний аналіз з сушінням в барабанній сушарці та киплячого шару. Запропонована методика вибору параметрів процесу та розрахунку основних конструктивних розмірів установки фільтраційного сушіння.

The article contains experimental studies of the kinetics of filtration drying crushed "energy willow". There are calculations of drying efficiency filtration method and the comparative analysis of drying inthe dryer drum and fluid bed. The proposed method of selecting process parameters and calculation of the size anal basic installation of filtration drying.
Keywords: відновлювальні джерела енергії; кінетика сушіння; тепловий агент; обертовий сушильний барабан; установка киплячого шару; "power" willow; vologovmist; kinetics of drying; thermal agent; lauter drying