Методичні вказівки до виконання практичної роботи "Проектування литої заготівки" - Кравченко, Сергій Сергійович; Ліньков, Олег Юрійович; Савченко, Анатолій Вікторович (My University, 2023)
Підвищення якості деталей, вузлів та агрегатів двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ) нерозривно пов'язане з точністю та якістю застосовуваних заготівок. Метою даного практичного заняття є закріплення теоретичної інформації та отримання практичних навичок проектування литих заготівок деталей ДВЗ, що становлять близько 40% всіх заготівок у двигунобудуванні. Поставлена мета найрезультативніше досягається у разі попередньої самопідготовки студента до практичного заняття. У ході заняття коротко викладається методика проектування литої заготівки; кожному студенту видається індивідуальне завдання до виконання самостійної роботи. Викладач контролює виконання роботи студентами. Захист звітів до практичних занять прово диться на консультаціях. Звіт виконується індивідуально кожним студентом у окремому зошиті. При оформленні звіту слід керуватися вимогами стандарту СТВНЗ-ХПІ-3.01-2006. Текстові документи у сфері навчального процесу.
Keywords: методичні вказівки; двигуни внутрішнього згоряння; відцентрове відливання; корпусні деталі; деталі механізму газорозподілу; відливання під тиском; відливання в кокіль