Інструментальні засоби статистичного тестування криптографічних перетворень - Скопа, О. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
Проведений аналіз стану розвитку інструментальних засобів для тестування псевдовипадкових послідовностей, вживаних в криптографії та особливості застосування критерію згоди χ2 .

The analysis of development of tools status is conducted for testing of pseudocasual sequences, applied in cryptography and feature of application the criterion of consent χ2 .
Keywords: псевдовипадкова послідовність; криптографія; кофіденційність інформації; генератор шифруючих гам; критерій згоди; pseudo-random sequence; cryptography; pseudorandom generator of the sequence; onfidentiality; criterion of consent