Мельник, Анатолій ПавловичМалік, Сергій Григорович2014-07-182014-07-182013Мельник А. П. Емульгуючі властивості моно- діацилгліцеринів і азотопохідних жирних кислот лляної олії / А. П. Мельник, С. Г. Малік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 55 (1028). – С. 119-124.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7716Досліджено емульгуючі властивості продуктів амідування лляної олії діетилентриаміном. Визначено стабільність емульсій, отриманих при додаванні різних концентрацій алкіламідоімідазолінів і їх солей, та концентрату моно-, діацилгліцеринів. Розраховано гідрофільно-ліпофільний баланс для використаних емульгаторів та визначено типи утворених емульсій. Концентрат моно-, діацилгліцеринів використано при виготовленні за відомою рецептурою косметичного крему для рук.Еmulsifying properties of the products of amidation of linseed oil with diethylenetriamine have been investigated. Emulsion stability of amidoimidazolines and its salts and mono-, diacylglycerols concentrate has been determined.HLB of emulsifiers have been calculated. The type of defined emulsions has been determined. Mono-, diacylglycerols concentrate used in the preparation of a cosmetic cream for the hands according to known formulation.ukконцентратстійкість емульсіїгідрофільно-ліпофільний баланстип емульсіїemulsifying propertiesdiacylglycerols concentratetype of emulsionЕмульгуючі властивості моно- діацилгліцеринів і азотопохідних жирних кислот лляної оліїArticle