Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи "Адсорбційне очищення води від забруднюючих речовин" - Березуцький, Вячеслав Володимирович; Кузьменко, Олена Олексіївна; Толстоусова, Оксана Валеріївна; Лісогор, Олена Сергіївна (ФОП Панов А. М., 2020)
Лабораторна робота виконується у рамках вивчення теми «Природні та антропогенні фактори впливу на біосферу» для надбання практичних навичок у фізико-хімічних методах очищення стічних промислових вод і захисту гідросфери. Мета роботи − оволодіти методикою адсорбційного очищення води від забруднюючих речовин із застосуванням активованого вугілля та дослідити процеси адсорбції в розчинах.
Keywords: методичні вказівки; характеристики сорбентів; десорбція; хемосорбція; методи регенерації; активоване вугілля