Ціна патенту як критерій його конкурентоспроможності - Довгалюк, Володимир Вікторович; Перерва, Петро Григорович (Український державний університет науки і технологій, 2025)
У доповіді розглядається ціна патенту як один із ключових критеріїв його конкурентоспроможності. Аналізуються фактори, що впливають на вартість патентування, зокрема економічні, технологічні та правові аспекти. Також досліджується взаємозв’язок між ціною патенту та його ринковою цінністю, а також конкурентоспроможністю компанії-правовласника.

The report considers the price of a patent as one of the key criteria of its competitiveness. Factors affecting the cost of patenting, including economic, technological and legal aspects, are analyzed. The relationship between the price of a patent and its market value, as well as the competitiveness of the right holder company, is also investigated.
The price of a patent as a criterion of its competitiveness
Keywords: патенти; конкурентоспроможність; ціна патенту; ринок інтелектуальної власності; вартість; патентування; інновації; patent; competitiveness; patent price; intellectual property market; cost of patenting; innovations