Методичні вказівки та контрольні завдання по дисципліні "Безпека праці та професійної діяльності" - Мезенцева, Ірина Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Мета дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців умінь та компетентностей щодо забезпечення ефективного оперативного управління охороною праці та цивільним захистом працівників, поліпшення умов праці з урахуванням досягнень науково-технічного прогресу та міжнародного досвіду, запобігання виробничім аваріям, захисту підлеглих у випадках надзвичайних ситуацій, а також в усвідомленні нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог виробничої безпеки. Вивчення дисципліни «Безпека праці та професійної діяльності» студентами спеціальності 145 «Відновлювані джерела енергії та гідроенергетика» згідно освітньої програми «Гідроенергетика» надає знання за такими компетентностями.
Keywords: методичні вказівки; контрольні завдання; безпека праці; безпека професійної діяльності; гідроенергетика; охорона праці