Виробництва соди та глинозему - Кобзєв, Олександр Вікторович; Панасенко, Володимир Олексійович; Дейнека, Дмитро Миколайович; Лобойко, Вячеслав Олексійович (Мірошниченко Олег Анатолійович, 2024)
Підручник відповідає силабусу курсу «Технології соди, лугів та глинозему». Розглянуто загальні питання, фізико-хімічні основи, принципові схеми, основне технологічне устаткування, норми технологічного режиму, відходи технології соди кальцинованої технічної; виробництва соди важкої, очищеного натрій гідрогенкарбонату (харчової соди), глинозему. Кожен із розділів завершується переліком контрольних запитань для самоперевірки отриманих знань. Призначено для студентів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» очної, заочної та дистанційної форм навчання.
Keywords: підручник; історія виробництва соди кальцинованої; відділення гасіння вапна; відділення амонізації очищеного розсолу; карбонізація амонізованого розсолу; кальцинація натрій гідрогенкарбонату; виробництво глинозему; фільтрація суспензії натрій гідрогенкарбонату; дистиляція; хімічні технології