Метод численного анализа теплового состояния мембранных поверхностей нагрева - Шевелев, Александр Александрович; Тарасенко, Александр Николаевич; Павлова, Виктория Геннадьевна; Барвинок, В. С.; Павлюченко, А. М. (НТУ "ХПИ", 2014)
Запропоновано метод чисельного визначення теплопередачі мембранних поверхонь стосовно до водяних економайзерів котлів-утилізаторів серії КУ 40...100. Алгоритм чисельного розрахунку розроблений для математичної моделі складається з двох взаємопов'язаних диференціальних рівнянь теплопровідності для ребра і циліндричної частини мембранних труб. Отримані результати чисельних досліджень, що дозволяють визначити ефективність застосування мембранних поверхонь для водяних економайзерів.

Proposed the method of numerical calculation of heat transfer membrane surfaces with respect to water economizer boilers KU series 40...100. The algorithm is developed for nu-merical calculation of the mathematical model consisting of two paired differential equations of heat conduction for the ribs and the cylindrical part of the membrane tubes. The results of numerical studies can determine the effectiveness of the use of membrane surfaces for water economizers.
A method of numerical analysis of thermal state of the membrane surfaces of heating
Keywords: котлостроение; мембранные поверхности; теплопроводность; теплопередача