Комплексное исследование зависимости эффективности теплообмена в системе охлаждения от варьирования входных величин в широком рабочем диапазоне методами конечно-элементного моделирования - Возгрин, Ю. В.; Зарянов, В. А.; Кузьминский, В. А.; Лазурко, А. В.; Мормило, Я. М. (НТУ "ХПИ", 2015)
У статті проведено дослідження процесів теплообміну в радіаторах серійної конструкції з метою складання довідкових залежностей для раціонального вибору геометрії теплообмінних пристроїв на початкових етапах проектування. Виконаний перевірочний розрахунок, який доводить відповідність розрахункових, а також отриманих експериментальним шляхом даних.

In this paper a study of heat exchange in the radiator burst design in order to make reference dependencies for rational choice of geometry of heat exchangers in the early design stages. Made checking calculation proving compliance calculated and experimentally determined data.
Complex research dependence of the efficiency of heat exchange in cooling system by varying the input value to a wide operating range of methods mesh modeling
Keywords: габаритно-массовые характеристики; отработавшие газы; тонкие поперечные пластины; коэффициент теплоотдачи; газодинамическое сопротивление; radiator burst design