Види здоров'я людини - Кузьменко, Олена Олексіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Розглянуті п’ять складових здоров’я людини: фізичне, психічне, соціальне, професійне і духовне. Визначені основні фактори, які визначають стан кожного виду здоров’я людини.

The five components of human health are considered: physical, mental, social, professional and spiritual. The main factors that determine the state of each type of human health are identified.
The human health types
Keywords: фізичне здоров'я; психічне здоров'я; соціальне здоров'я; професійне здоров'я; духовне здоров'я; фізичний розвиток психосоматика; емоційний інтелект; мораль; працездатність; саморозвиток; physical health; mental health; social health; occupational health; spiritual health; physical development psychosomatics; emotional intelligence; morality; ability to work; self-development