До питання будівництва культових споруд в Харкові в новітній час - Іванов, В. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Стаття присвячена питанню відродження духовності у Харкові в пострадянський час. Приділяється увага відкриттю закритих культових споруд, перераховуються конкретні храми, також приводиться статистика будівництва нових споруд та більшість нині наявних в місті християнських та іновірних конфесій. Наприкінці робиться висновок про важливість духовного підйому, що спостерігається.

The article is devoted to the revival of the spirituality in Kharkiv in the post-Soviet period. Attention is paid to the opening of the closed religious buildings, the specific churches are listed, also the author provides the statistics on the construction of new buildings and most of the existing Christian and non-Christian denominations in the city. In the end, a conclusion is made about the importance of the observed spiritual uplift.
On the issue of construction of religious buildings in Kharkov in news time
Keywords: храм; єпархія; мечеть; кенаса; синагога; екзархат; діоцеза; church; eparchy; mosque; kenasa; synagogue