Формування практико-орієнтованої стратегії управління ресурсним потенціалом убезпечення корпоративної системи підприємства - Волоснікова, Наталія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Метою статті є визначення наслідків впливу стратегії управління ресурсним потенціалом убезпечення корпоративної системи підприємства. Зазначено, що під системою практико-орієнтованого управління ресурсним потенціалом промислового підприємства ми розуміємо сукупність упорядкованих підсистем забезпечення матеріальними, трудовими, фінансовими, інформаційними ресурсами, що знаходяться між собою в стійких відносинах, в рамках якої відбувається процес управління ресурсним потенціалом промислового підприємства, спрямований на досягнення глобальних цілей стратегії корпоративного убезпечення. Крім того, система ресурсного потенціалу, будучи об’єктом практико-орієнтованого управління ресурсним потенціалом, визначає ефективність виробничих процесів. Зроблено висновок, що система управління ресурсним потенціалом промислового підприємства є невід’ємною частиною загальної частини системи управління системою корпоративного убезпечення. Проаналізовано згенерований вектор стратегічних цілей підвищення ефективності практико-орієнтованого управління ресурсним потенціалом промислового підприємства. Запропоновано основні принципи антисипативного управління ресурсним потенціалом підсистем промислового підприємств та схему практико-орієнтованого управління ресурсним потенціалом промислового підприємства з використанням антисипації.

The purpose of the article is to determine the consequences of the impact of the strategy of managing the resource potential of the corporate system of the enterprise. It is noted that under the system of practice-oriented management of resource potential of industrial enterprises we understand a set of orderly subsystems of material, labor, financial, information resources that are in stable relations, within which the process of resource management of industrial enterprises aimed at achieving global goals of corporate security strategy. In addition, the system of resource potential, being the object of practice-oriented management of resource potential, determines the efficiency of production processes. It is concluded that the resource management system of an industrial enterprise is an integral part of the overall management system of the corporate security system. The generated vector of strategic goals of increase of efficiency of practice-oriented management of resource potential of the industrial enterprise is analyzed. The basic principles of antisipative management of resource potential of subsystems of industrial enterprises and the scheme of practice-oriented management of resource potential of industrial enterprise with use of antisyping are offered.
Formation of a practical-oriented strategy of resource potential management of enterprise system enterprise
Keywords: практико-орієнтована стратегія; управління ресурсним потенціалом; убезпечення корпоративної системи підприємства; синтез; стратегічні цілі; ефективність; антисипативне управління; Practical-oriented strategy; resource potential management; securing the corporate system of the enterprise; synthesis; strategic goals; efficiency; antisipative management