Особливості комерціалізації технологій з використанням виділених підприємств - Кобєлєва, Анна Валеріївна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2022)
Доведено, що виділене підприємство визначається як процес, спрямований на розширення області дії та застосування тієї технології, яка на практиці вже довела свою ефективність та нагально потребує комерціалізації. Методологічний зміст виділеного підприємства говорить про те, що технологія ініціює створення нового продукту. В даному випадку має місце феномен так званого «технологічного поштовху», оскільки технологічна розробка випереджає конструкторську розробку, але саме таке завдання і вирішується в процесі використання виділеного підприємства, коли на основі застосування розробленого технологічного принципу народжується новий виріб.
Keywords: виділені підприємства; інновації; технології; трансфер; інтелектуальна власність